De gebroeders

 

 

Goeden dag,

Wij zijn twee ,gepensioneerde, broers die  oude/vintage lampen opsporen en opknappen. Vooral uit jaren 50/60 en begin 70.

Met deze hobby zijn al een paar jaar bezig.  Wij vinden het leuk samen dingen te doen.We knutselen nu meestal 1 dag per week aan de lampen en gaan regelmatig met elkaar op pad om lampen op te halen of onderdelen te vinden.  Ook verzinnen we soms zelf op basis van oude materialen een “nieuwe” lamp, vooral bij hanglampen kan dat leuke effecten geven.

Het opknappen van lampen is een breed begrip. Soms is het voldoende de bedrading na te kijken en/of te vervangen. Soms moet echt alles uit elkaar om er weer een mooie (en goed) werkende lamp van te maken. Uiteraard doen we dat zelf en is het steeds weer een uitdaging om alles weer naar een mooie oude staat terug te brengen. We gebruiken vooral de oude materialen weer, alleen bij fittingen etc is dat niet altijd mogelijk. Als er lampen opnieuw moeten worden gespoten laten we deze ook regelmatig in moderne kleuren spuiten.

Het spuiten van de lampen besteden we uit aan een erkende (auto) spuiter. We weten dan zeker dat de kwaliteit  van het spuitwerk prima is.

Bij, bijna, iedere lamp hebben we in het kort beschreven wat we over de lamp hebben kunnen vinden voor wat betreft de fabrikant of ontwerper. Ook staat er vermeldt wat we precies aan de lamp hebben gedaan.

Onze lampen mogen in de winkel : “Van Mooi Tot Maf” ,te Assen, staan. Hier kun je ze dan ook bekijken. Ik ben regelmatig zelf in de winkel aanwezig, maar je kunt er de hele week terecht.

Wij verkopen tweedehands artikelen, hierop wordt géén garantie gegeven. Uiteraard doen wij onze uiterste best alles goed af te leveren maar het blijven nu eenmaal oude items.

Bij eventuele defecten kunnen wij repareren of indien mogelijk vervangen. De kosten hiervoor moeten we dan in overleg vast stellen.

 

Wellicht tot ziens,

Cees